Pěna z mořského jazyka s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z mořského jazyka s pórkem
Pěna z mořského jazyka s pórkem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23146 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
40 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský jazyk |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
250 g | Rajčata |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 721,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 626,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Rajčata, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z mořského jazyka s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme plátky mořského jazyka, osušíme a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso dáme do misky, přidáme bílek, špetku soli a špetku čerstvého mletého pepře, vše důkladně promícháme. Zakrytou směs necháme cca 15 minut chladit. |
2 | Mezitím očistíme pórek a pokrájíme na tlustší kolečka. Osmažíme na 30 g másla, ale nenecháme je zhnědnout. Osolíme, stáhneme pánev ze sporáku a obsah necháme vychladnout. |
3 | Vytáhneme rozmixované rybí maso z ledničky, smícháme s pórkem, vmícháme smetanu. Vše promícháme. Zapékací formu vymažeme zbytkem másla. Do formy urovnáme směs rozmixovaného rybího masa s pórkem, zakryjeme hliníkovou fólií a necháme pěnu asi 20 minut vařit ve vodní lázni v předehřáté troubě na 180 °C. |
4 | Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek a necháme v cedníku okapat. Omyjeme petrželku a bazalku, osušíme a nasekáme. |
5 | Rajčata pokrájíme na kostičky. Nasypeme do mísy, přidáme nasekanou petrželku a bazalku, sůl, mletý pepř a olej. Pěnu vytáhneme z trouby |
6 | a necháme vychladnout. Vyklopíme na servírovací mísu a podáváme s připravenými kostičkami rajčat. |