Jednoduchý recept

Pěna z mořského jazyka s pórkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23146
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 hrst Bazalka
40 g Máslo čerstvé
400 g Mořský jazyk
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
250 g Rajčata
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 632kJ
5% Sacharidy 18 g
34% Tuky 25 g
30% Sodík 604 mg
42% Bílkoviny 24 g

Pěna z mořského jazyka s pórkem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme plátky mořského jazyka, osušíme a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso dáme do misky, přidáme bílek, špetku soli a špetku čerstvého mletého pepře, vše důkladně promícháme. Zakrytou směs necháme cca 15 minut chladit.

2

Mezitím očistíme pórek a pokrájíme na tlustší kolečka. Osmažíme na 30 g másla, ale nenecháme je zhnědnout. Osolíme, stáhneme pánev ze sporáku a obsah necháme vychladnout.

3

Vytáhneme rozmixované rybí maso z ledničky, smícháme s pórkem, vmícháme smetanu. Vše promícháme. Zapékací formu vymažeme zbytkem másla. Do formy urovnáme směs rozmixovaného rybího masa s pórkem, zakryjeme hliníkovou fólií a necháme pěnu asi 20 minut vařit ve vodní lázni v předehřáté troubě na 180 °C.

4

Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek a necháme v cedníku okapat. Omyjeme petrželku a bazalku, osušíme a nasekáme.

5

Rajčata pokrájíme na kostičky. Nasypeme do mísy, přidáme nasekanou petrželku a bazalku, sůl, mletý pepř a olej. Pěnu vytáhneme z trouby

6

a necháme vychladnout. Vyklopíme na servírovací mísu a podáváme s připravenými kostičkami rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept