Jehněčí na meruňkách a pistáciích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na meruňkách a pistáciích
Jehněčí na meruňkách a pistáciích
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23147 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
42,5 g | Meruňky sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,8 šálek | Pistácie |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 118,0mg |
Draslík | 762,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Meruňky sušené, Pistácie, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na meruňkách a pistáciích postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi necháme zezlátnout nasekanou cibuli, přidáme kousky jehněčího a dochucené skořicí, solí a pepřem ho osmažíme ze všech stran. Pak ho necháme deset minut dusit. Přidáme protlak, dost vody na zakrytí masa a petrželku. Pokrm dusíme asi hodinu a půl doměkka. |
2 | K masu nalijeme vodu (aby byl celkový objem přibližně 625 ml), vložíme rozpůlené, nejlépe sušené, meruňky, nasekané pistácie, rýži a podusíme dalších dvacet minut, až je rýže měkká. |
3 | Pokrm podáváme ozdobený petrželkou. |