Zeleninové jehněčí válečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové jehněčí válečky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23148 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
750 g | Jehněčí maso mleté |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
170 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej olivový |
2,5 šálek | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
58 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 141,1mg |
Draslík | 661,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Cukr krupice, Jehněčí maso mleté, Kmín drcený, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové jehněčí válečky postup přípravy receptu:
1 | Spojíme strouhanku, mléko, jehněčí, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, kmín, nasekanou petrželku, sůl a pepř. |
2 | Ze směsi vytvoříme několik malých válečků, obalíme je v mouce a osm minut smažíme v oleji ze všech stran, pak je necháme okapat. |
3 | Passatu, bobkový list, cukr a celou cibulku, dusíme dvacet minut. Pak přidáme válečky a vaříme je dalších deset minut. |
4 | Pokrm podáváme ozdobený bazalkou. |