Smažené mušle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené mušle
Smažené mušle
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23149 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Česnek |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Mušle srdcovky |
300 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
15 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 74,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 12,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle srdcovky, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené mušle postup přípravy receptu:
1 | Mušle omyjeme a necháme několik hodin pročišťovat ve studené osolené vodě. Oloupeme stroužky česneku, nasekáme petrželku. Mušle scedíme a dáme do velkého hrnce, přidáme stroužek česneku, bílé víno, olej a při střední teplotě pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem povaříme, aby se otevřely. |
2 | Stáhneme pánev ze sporáku, mušle vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušle, které se neotevřely. Tekutinu, v níž se vařily, jemně scedíme a uchováme. Do mísy prosijeme mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme do něj sůl a vejce. Vše důkladně promícháme. |
3 | Dolijeme 1 dl vody a tekutinu z vaření mušlí, těsto prohněteme, přidáme nasekanou petrželku, lehce podrcený stroužek česneku a mušle. Vše důkladně promícháme. Těsto zakryjeme a necháme 30-40 minut odpočívat. |
4 | Rozehřejeme dostatečné množství oleje, vyjmeme z těsta česnek a vyhodíme. Po lžících připravené těsto smažíme, aby bylo po všech stranách dozlatova. Hotové kousky poklademe na savý kuchyňský papír, posolíme a horké podáváme. |