Kapání do polévky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapání do polévky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2315 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 36,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapání do polévky postup přípravy receptu:
1 | Vejce si rozšleháme se solí a moukou v hrnečku. |
2 | Vymícháme si těsto řidší, které poté necháme chvilku odstát, aby nám zhoustlo. |
3 | Hotové těsto rozléváme přes vidličku po povrchu vařící polévky. |
4 | Kapání musíme nechat povařit 5 min. |
5 | Pokud kapání chceme větší množství, můžeme jej nastavit vodou a přisypat více mouky. |
Poznámka
Místo hrubé mouky můžeme použít i mouku polohrubou.
Kapání do polévky je sice dobré, ale nijak zvlášť nás neoslovilo, takže se vrátím ke klasickým nudlím - jsem vybíravá . Snad jsem ho připravila dobře. K receptu přikládám fotografii a třeba vám kapání zachutná. Připomnělo mi to dětská léta ve školce. Zavzpomínejte si taky. Jinak recept je jednoduchý, levný a velice rychlý.