Recept

Salát z humra s artyčoky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23150

Ingredience

2 ks Artyčoky
15 ml Citronová šťáva
1 ks Humr
15 ml Ocet vinný
15 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 g Salát kadeřavý
5 g Sůl
50 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 889kJ
16% Sacharidy 58 g
26% Tuky 19 g
104% Sodík 2 g
151% Bílkoviny 85 g

Salát z humra s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Očistíme humra. Nůžkami rozstřihneme po obou stranách nejměkčí části krunýře na břiše, odtrhneme ocas, vybereme z humra maso včetně masa z klepet, omyjeme a 7-8 minut povaříme v páře. Necháme okapat a ocas nakrájíme na kolečka.

2

Odřízneme stonky artyčoků, otrháme tvrdé vnější listy, artyčoky rozkrojíme na poloviny, očistíme od ostnů, pokrájíme na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s příměsí citronové šťávy, aby na řezech nezčernaly.

3

Očistíme špenátové listy, několikrát je propláchneme, scedíme a osušíme. Z kadeřavého salátu odstraníme povadlé a poškozené vnější listy, ostatní opereme, osušíme a natrháme na menší kousky. V míse smícháme sůl a pepř s bílým vinným octem a balzamickým octem, přilijeme olej, vyšleháme hladkou zálivku.

4

Do mísy dáme natrhané salátové listy, špenátové listy a scezené a osušené plátky artyčoků. Vše promícháme s polovinou připravené octové zálivky a roz1ožíme na servírovací mísu. Navrch dáme maso z humra a přelijeme zbylou zálivkou z oleje a octa. Hotový předkrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept