Mandlový dresink s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový dresink s petrželkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23153 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
250 g | Mandle |
250 ml | Olej olivový |
2 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
2 g | Petržel - nať |
1 g | Sůl |
100 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 469,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 16,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Pažitka, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlový dresink s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Mandle a petrželku nasekáme na jemno. Polotvrdý sýr umixujeme a promícháme s nasekanou perželkou a mandlemi. Vznikne pasta, kterou dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ještě přimícháme pažitku. Podáváme k těstovinám a bramborovým nokům. |