Jednoduchý recept

Rajčatová omáčka s mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23155
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

4 ml Balsamico ocet
1 g Bazalka
1 stroužek Česnek
100 g Mozzarella
20 ml Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
250 g Rajčata
1 ks Šalotka
1 g Sůl
200 ml Víno červené
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 078kJ
6% Sacharidy 21 g
16% Tuky 12 g
25% Sodík 498 mg
16% Bílkoviny 9 g

Rajčatová omáčka s mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Na oleji orestujeme najemno nasekanou šalotku. Jakmile šalotka zhnědne, přidáme nasekaný česnek a zlehka opečeme.

2

Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata zbavená slupek a zrníček a přivedeme k varu. Vroucí rajčata zalijeme octem, vínem a zeleninovým vývarem. Nakonec zlehka přimícháme mozzarellu. Celou směs na mírném plameni vaříme do lehkého zhoustnutí.

3

Jakmile omáčka zlehka zhoustne, zahustíme ještě rajčatovým protlakem. Ochutíme bazalkou, solí a pepřem.

Poznámka

Podáváme k těstovinám a bramborovým nokům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept