Jednoduchý recept

Olihně s šafránem a rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23156

Ingredience

80 ml Olej olivový
600 g Olihně
5 g Pepř černý celý
250 g Rajčata
5 g Sůl
60 g Tymián čerstvý
100 ml Vývar rybí
5 g Šafrán
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 599kJ
5% Sacharidy 20 g
30% Tuky 23 g
32% Sodík 642 mg
47% Bílkoviny 27 g

Olihně s šafránem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Olihně vykucháme, stáhneme z nich kůži, odstraníme oči a zobáčky, propláchneme v patřičném množství studené vody, scedíme, osušíme a nakrájíme na kroužky. Rajčata spaříme ve vařící vodě, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky a necháme v cedníku okapat.

2

Oloupeme šalotku, omyjeme, nasekáme, dáme do pánve se 3 lžícemi oleje a osmažíme, aniž bychom nechali zhnědnout. Přidáme připravená kolečka olihní, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. Zalijeme rybím vývarem, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme, dokud nebude maso olihní měkké.

3

V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme snítku tymiánu, kostičky rajčat, šafrán, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře. Pod pokličkou rajčata prudce asi 5 minut podusíme.

4

Nakonec smícháme směs s rajčaty a kroužky olihní a hotový předkrm odstavíme ze sporáku. Podáváme horký nebo vlažný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept