Recept

Smažené kuličky ze sušené tresky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23159
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Brambory
20 g Máslo čerstvé
100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
5 g Pepř černý mletý
300 g Špenát listový čerstvý
50 g Strouhanka
5 g Sůl
300 g Treska sušená
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 248kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 13 g
38% Sodík 756 mg
46% Bílkoviny 26 g

Smažené kuličky ze sušené tresky postup přípravy receptu:

1

Uvaříme brambory a oloupeme. Špenát pokrájíme na nudličky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájené špenátové listy a 2-3 minuty smažíme. Vyjmeme a dáme do mísy. Oloupané brambory protlačíme sítem. Ze sušené tresky stáhneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky.

3

Kousky sušené tresky přidáme ke špenátovým listům, přidáme protlačené brambory, jedno vejce, sůl, pepř a vše promícháme. Ze směsi vytvarujeme kuličky o velikosti většího vlašského ořechu.

4

Obalíme v rozšlehaném vejci, vidličkou trochu zploštíme, obalíme ve strouhance. Osmažíme na oleji. Hotové kuličky vyjímáme a klademe na savý kuchyňský papír.

Poznámka

Podáváme horké společně se zeleninovým salátem dle ročního období.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept