Jednoduchý recept

Pálivé horké chobotničky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23160
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Česnek
600 g Chobotnice
30 ml Olej olivový
10 g Paprika mletá pálivá
5 g Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
5 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 969kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 9 g
42% Sodík 837 mg
42% Bílkoviny 24 g

Pálivé horké chobotničky postup přípravy receptu:

1

Chobotničky očistíme, vykucháme, stáhneme z nich kůži, odstraníme oči a zobáčky, dobře omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Opereme petrželku, osušíme a nasekáme. Oloupeme stroužek česneku.

2

Na sporák postavíme nepřilnavou pánev s olejem, přidáme lehce rozmačkaný česnek a červenou pálivou papričku a chvíli při střední teplotě smažíme. Česnek i papričku vyhodíme, přidáme chobotničky a smažíme 5 minut. Zalijeme bílým vínem, zvyšíme teplotu a necháme víno vyvařit. Vmícháme sůl a čersvě namletý pepř.

3

Sundáme pánev ze sporáku a chobotničky přendáme na nahřátou servírovací mísu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké nebo vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept