Vepřová roláda s oříškovými kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda s oříškovými kuličkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23162 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
4 ks | Fíky čerstvé |
80 ml | Olej olivový |
8 ks | Olivy zelené |
0,3 šálek | Oříšky piniové |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
87 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 kg | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 260,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fíky čerstvé, Oříšky piniové, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda s oříškovými kuličkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, fíky, pažitku, petrželku a olivy nasekáme, oříšky pokrájíme. |
2 | Na 60 ml oleje necháme změknout cibuli a česnek. Vmícháme strouhanku, fíky, olivy, oříšky, citronovou šťávu, petrželku, žloutek, špetku soli a pepře. |
3 | Z masa odstraníme šlachy a nařežeme ho na jeden plát. Polovinu nádivky natřeme na maso, srolujeme ho jako roládu a zašijeme. |
4 | Na oleji v pekáči pečeme roládu asi hodinu a patnáct minut. Nádivku propracujeme a utvoříme z ní kuličky, které přidáme asi dvacet minut před koncem pečení rolády. |
5 | Maso necháme po pečení deset minut odpočinout a na plátky ho podáváme s kuličkami. |