Recept

Hovězí se slaninou a česnekem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 275 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 260 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23165
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Anglická slanina
1 kávová lžička Bobkový list
6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
30 g Houby čerstvé
1 kg Hovězí libové
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Rozmarýn čerstvý
1 špetka Skořice mletá
400 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
0,7 šálek Sýr Parmezán
310 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,558 kcal
Kilojoule 6 518kJ
25% Sacharidy 90 g
111% Tuky 83 g
95% Sodík 2 g
172% Bílkoviny 97 g

Hovězí se slaninou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Hovězí nakrájíme na větší kousky, slaninu na plátky, cibule na kolečka a parmezán nastrouháme.

2

Houby namočíme na půl hodiny do teplé vody, pak je scedíme a vodu i houby uchováme zvlášť stranou. Tři stroužky česneku nakrájeného na plátky prošpikujeme do hovězího, slaninu taktéž. Maso osolíme a opepříme.

3

Na oleji opečeme maso z obou stran. Pak ho vyjmeme a do kastrůlku k oleji uložíme cibuli a smažíme ji dohněda. Pak přidáme i maso a zbytek stroužků česneku, které nejprve prolisujeme. Přilijeme víno, protlak, houby, skořici, rozmarýn, bobkový list, sůl a pepř. Směs vaříme asi půl hodiny a neustále mícháme. Pak vlijeme vodu z hub a čistou vodu, aby bylo maso zakryté. Ve varu směs dusíme tři hodiny, až se maso začne rozpadávat.

4

Makarony uvaříme podle návodu na obalu. Podáváme je s masem, obojí zalijeme přecezenou omáčkou a posypeme sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept