Hovězí se slaninou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 275 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí se slaninou a česnekem
Hovězí se slaninou a česnekem
Celkový čas: | 275 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 260 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23165 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
30 g | Houby čerstvé |
1 kg | Hovězí libové |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Skořice mletá |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
0,7 šálek | Sýr Parmezán |
310 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 241,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 445,2mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí libové, Rozmarýn čerstvý, Skořice mletá, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí se slaninou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí nakrájíme na větší kousky, slaninu na plátky, cibule na kolečka a parmezán nastrouháme. |
2 | Houby namočíme na půl hodiny do teplé vody, pak je scedíme a vodu i houby uchováme zvlášť stranou. Tři stroužky česneku nakrájeného na plátky prošpikujeme do hovězího, slaninu taktéž. Maso osolíme a opepříme. |
3 | Na oleji opečeme maso z obou stran. Pak ho vyjmeme a do kastrůlku k oleji uložíme cibuli a smažíme ji dohněda. Pak přidáme i maso a zbytek stroužků česneku, které nejprve prolisujeme. Přilijeme víno, protlak, houby, skořici, rozmarýn, bobkový list, sůl a pepř. Směs vaříme asi půl hodiny a neustále mícháme. Pak vlijeme vodu z hub a čistou vodu, aby bylo maso zakryté. Ve varu směs dusíme tři hodiny, až se maso začne rozpadávat. |
4 | Makarony uvaříme podle návodu na obalu. Podáváme je s masem, obojí zalijeme přecezenou omáčkou a posypeme sýrem. |