Recept

Salát z olihní, fazolí a s kaviárem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23166
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Česnek
50 ml Citronová šťáva
200 g Cuketa
150 g Fazole bílé
20 g Kaviár
70 ml Olej olivový
250 g Olihně
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
8% Sacharidy 29 g
27% Tuky 20 g
40% Sodík 797 mg
39% Bílkoviny 22 g

Salát z olihní, fazolí a s kaviárem postup přípravy receptu:

1

Necháme fazole 12 hodin bobtnat v míse s dostatečným množstvím studené vody. Potom scedíme, nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme oloupaný stroužek česneku a bobkový list a pomalu uvedeme vodu do varu. Při mírné teplotě vaříme fazole asi 1 hodinu a ke konci vaření osolíme.

2

Dáme vařit rybí vývar. Olihně vykucháme, stáhneme kůže, odstraníme oči a zobáčky, omyjeme a 2-3 minuty povaříme v rybím vývaru. Scedíme

3

a odložíme stranou.

4

Odkrojíme z cuket stopky, cukety omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka a 2 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, vysypeme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V misce smícháme citronovou šťávu se solí a pepřem, přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.

5

Scedíme fazole, nasypeme do mísy a zalijeme polovinou připravené zálivky. Do jiné mísy dáme olihně a kolečka cuket. Zalijeme zbytkem zálivky a přidáme fazole. Promícháme, přendáme na servírovací mísu, posypeme kaviárem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept