Pečené vepřové na víně a koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 335 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené vepřové na víně a koření
Pečené vepřové na víně a koření
Celkový čas: | 335 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 250 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23167 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
4 kávová lžička | Koriandr mletý |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřové maso libové |
310 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 133,1mg |
Draslík | 263,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cukr krupice, Koriandr mletý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené vepřové na víně a koření postup přípravy receptu:
1 | Koriandr rozdrtíme, maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka. |
2 | Smícháme cukr, sůl, pepř a koriandr. Směs vetřeme do masa a necháme ho marinovat čtyři hodiny. |
3 | Na 40 ml oleje maso osmahneme dozlatova, pak ho dáme do pekáče. Do pánve místo něj vložíme zbytek oleje a kolečka cibulí, které osmažíme dozlatova. Přidáme víno, sůl, pepř a chvíli povaříme. |
4 | Pak maso zalijeme cibulovou směsí a zakryté ho pečeme v troubě asi hodinu doměkka. |
5 | Na talíři ho ozdobíme bazalkou. |