Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23169
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Hrách loupaný
16 ks Hřebenatka
30 g Máslo čerstvé
3 ks Mrkev kořen
5 g Pepř černý celý
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 706kJ
10% Sacharidy 37 g
356% Tuky 267 g
45% Sodík 903 mg
67% Bílkoviny 38 g

Hřebenatky s hráškem postup přípravy receptu:

1

Oškrábeme mrkev, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Hrášek a mrkev uvaříme zvlášť. Vše scedíme. Do pánve nalijeme víno a rybi vývar a necháme směs pod pokličkou prudce povařit, aby zbyla slabá polovina.

2

Čepelí nože otevřeme hřebenatky, odřízneme bílou i červenou část, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a scedíme. Bí1é části rozkrájíme na poloviny a bílé i červené části 2 minuty povaříme v zredukovaném rybím vyvaru.

3

Přidáme hrášek, mrkev, sůl, čerstvě namletý pepř a promícháme. Přidáme po kouscích máslo, které jsme nechali změknout na pokojovou teplotu. Mícháme, dokud se máslo nespojí s ostatními ingrediencemi. Hotový předkrm přendáme na předem nahřátou servírovací mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept