Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23170
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibule
500 g Jehněčí maso mleté
1 kg Lilek
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
625 ml Mléko polotučné
50 g Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Nové koření celé
125 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
40 ml Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 špetka Skořice mletá
3 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
0,3 ks Sýr Parmezán
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 992kJ
8% Sacharidy 30 g
78% Tuky 58 g
25% Sodík 501 mg
41% Bílkoviny 23 g

Jehněčí s lilky postup přípravy receptu:

1

Lilky a cibule nakrájíme na plátky, petrželku nasekáme, oříšek umeleme, sýr nastrouháme a strouhanku osmažíme. Lilek položíme do síta a hodně osolíme, necháme ho tak půl hodiny. Pak jej propláchneme, vymačkáme a osušíme. Rajčata ponoříme na půl minuty do vařící vody, zchladíme, oloupeme a nasekáme.

2

Lilky na troše oleje z obou stran dozlatova osmahneme a pomocí utěrky necháme odkapat. Na 40 ml oleje restujeme pět minut cibuli a maso. Mícháme je a rozmělňujeme na drobné kousky. Poté vložíme rajčata, skořici, nové koření, protlak, petrželku, víno, pepř a směs dusíme patnáct minut.

3

Do pekáče pokládáme střídavé vrstvy lilku a masové směsi. Na vrchu musí být lilek.

4

Na másle minutu smažíme mouku, pánev odstavíme z ohně a vlijeme mléko. Vrátíme na oheň a dvě minuty mícháme. Pak přidáme oříšek, sůl, pepř, sýr a promíchanou směsí zalijeme lilky a maso v pekáči.

5

Pečeme ho asi čtyřicet pět minut a podáváme okamžitě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept