Recept

Jablečný koláč Milopita

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 23171

Ingredience

300 g Cukr krupice
1 kg Jablka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
1 kg Mouka polohrubá
500 g Máslo čerstvé
5 g Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 844kJ
16% Sacharidy 59 g
29% Tuky 21 g
0% Sodík 2 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jablečný koláč Milopita postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme mouku, máslo, cukr, prášek do pečiva a uhněteme hladké těsto. Z něj vyválíme dva pláty o rozměrech plechu na pečení. Pokud je v průběhu hnětení tuhé, můžeme přidat trochu vlažné vody.

2

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky. Máslem vymažeme plech, jako spodní vrstvu poklademe plátky jablek, přikryjeme prvním plátem těsta a pomažeme rozpuštěným máslem. Na to další vrstvu jablek a druhý plát těsta, na kterém velmi ostrým nožem nařízneme jednotlivé čtverce porcí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Ještě horké polijeme rozpuštěným máslem s cukrem a skořící, které se vpije do jednotlivých naříznutých porcí.

Komentáře a hodnocení

 
Alba
Jablečný koláč Milopita
Vyzkoušela jsem a byla jsem spokojená ! Doporučuji !

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept