Salát z mečouna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mečouna
Salát z mečouna
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23172 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
300 g | Filé z mečouna |
10 g | Hořčice |
60 ml | Olej olivový |
10 g | Pepř černý celý |
2 ks | Salát hlávkový |
5 g | Sardelová pasta |
10 g | Sůl |
10 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 39,6mg |
Draslík | 309,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 222,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Filé z mečouna, Pepř černý celý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Salát hlávkový, Sardelová pasta, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z mečouna postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku a dáme do mixéru společně |
2 | s olejem, citronovou šťávou, kysanou smetanou, hořčicí, sardelovou pastou, worcesterem, solí a čerstvě namletým pepřem a umixujeme jednolitou směs. |
3 | Salát očistíme, propláchneme ve studené vodě, scedíme, osušíme a natrháme na menší kousky. Každý plátek mečouna potřeme 1 lžičkou rozmixované směsi. V nepřilnavé pánvi smažíme po každé straně 3 minuty. Osolíme a opepříme. |
4 | Plátky mečouna vyjmeme z pánve, necháme okapat, položíme na taliř a zakryjeme průhlednou fólií. Udržujeme teplé. Salátové listy jemně promícháme s částí předem připravené směsi a rozdělíme na 4 talíře. Plátky mečouna pokrájíme a položíme na salát. Navrch poklademe zbytek směsi, posypeme čerstvě mletým pepřem a hned podáváme. |