Ústřice s cuketami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice s cuketami
Ústřice s cuketami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23175 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Chaluha |
10 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Cuketa |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř cayenský |
80 g | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
12 ks | Ústřice |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 561,7mg |
Vláknina | 925,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Pepř cayenský, Sůl, Ústřice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chaluha, Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice s cuketami postup přípravy receptu:
1 | Ústřice omyjeme pod tekoucí vodou a špachtlí oškrábeme veškerý písek. Vhodným nožem otevřeme, scedíme a tekutinu uschováme. Odstraníme případná zrnka písku uvnitř a vyjmeme ústřice ze skořápek. Dvanáct spodních polovin skořápek narovnáme na servírovací mísu pokrytou chaluhami. |
2 | Cukety omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na cca 1 minutu dáme do vařící vody, scedíme a osušíme. Do pánvičky nalijeme tekutinu z ústřic, kterou jsme dali stranou. Polovinu vyvaříme. Vmícháme smetanu, přidáme sůl a cayenský pepř. Vše prohřejeme a přimícháme citronovou šťávu. Přidáme ústřice a necháme 30 sekund povařit. |
3 | Do nepřilnavé pánve vložíme máslo a 1-2 minuty na něm smažíme kolečka cuket. Ústřice vyjmeme, rozdělíme do skořápek, které jsme si na servírovací míse s chaluhami odložili stranou, posypeme kolečky cuket a přelijeme uvařenou omáčkou. |