Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23177
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

15 ml Citronová šťáva
400 g Garnát obecný
5 g Hořčice
10 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
45 ml Olej olivový
60 g Pažitka
10 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 484kJ
3% Sacharidy 10 g
27% Tuky 20 g
81% Sodík 2 g
61% Bílkoviny 34 g

Nákyp z garnátů postup přípravy receptu:

1

Ocásky garnátů vyloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Do mísy nalijeme mleko, rozmícháme vejce, pokrájenou pažitku, osolíme a opepříme. Vyšleháme směs. Přidáme ocásky garnátů ze kterých odstraníme černé střívko, vmícháme do směsi a směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek. V předehřáté troubě na 180°C vaříme ve vodní lázni 25-30 minut.

2

Připravíme omáčku. V hrnci s vařící osolenou vodou sparíme rajčata,

3

scedíme, oloupeme, zbavíme semínek. Nahrubo nasekáme a dáme okapat do cedníku.

4

Rajčata rozmixujeme s hořčicí, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Formičky vyndáme z trouby, vyklopíme na servírovací mísu.

5

Nákyp podáváme horký nebo vlažný s rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept