Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23178 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kg | Jehněčí kýta |
166,7 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Máta |
85 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 170,4mg |
Draslík | 939,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 176,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Jehněčí kýta, Jogurt bílý, Koriandr mletý, Máta, Rozmarýn sušený, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nastrouháme, mátu a koriandr nasekáme. Smícháme jogurt, mátu, koriandr, 2 lžičky cibule, promícháme a vložíme do malé misky. Maso nakrájíme na kousíčky a zalijeme ho promíchanou směsí cibule, bylinek, kůry, šťávy, cukru, oleje, pepře a soli. Dvanáct hodin tak maso marinujeme. |
2 | Okapané ho pak napícháme na špízy a grilujeme na předehřátém grilu asi deset minut dozlatova. |
3 | Podáváme s jogurtem a kousky citronu. |