Jednoduchý recept

Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23178

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
1 kg Jehněčí kýta
166,7 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Koriandr mletý
1 polévková lžíce Máta
85 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 234kJ
2% Sacharidy 9 g
81% Tuky 61 g
20% Sodík 400 mg
85% Bílkoviny 48 g

Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nastrouháme, mátu a koriandr nasekáme. Smícháme jogurt, mátu, koriandr, 2 lžičky cibule, promícháme a vložíme do malé misky. Maso nakrájíme na kousíčky a zalijeme ho promíchanou směsí cibule, bylinek, kůry, šťávy, cukru, oleje, pepře a soli. Dvanáct hodin tak maso marinujeme.

2

Okapané ho pak napícháme na špízy a grilujeme na předehřátém grilu asi deset minut dozlatova.

3

Podáváme s jogurtem a kousky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept