Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23179
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Česnek
20 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 ml Olej olivový
20 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
1 kg Sardinka obecná
10 g Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

203% Kalorie 4,013 kcal
Kilojoule 16 789kJ
108% Sacharidy 389 g
278% Tuky 209 g
231% Sodík 5 g
468% Bílkoviny 263 g

Pizza po neapolsku postup přípravy receptu:

1

Rozdrobíme droždí do 2 dl vlažné vody. Prosijeme do mísy mouku, uděláme důlek a nalijeme do něj vodu s droždím. Přidáme sůl a 3 lžíce oleje. Z těchto ingrediencí vyhněteme hladké těsto. Zabalíme do čisté utěrky a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Poté těsto znovu 2 minuty hněteme a necháme kynout dalších 15 minut.

2

Oloupeme stroužky česneku a najemno nasekáme. Omyjeme rajčata a rozčtvrtíme. Vykucháme sardinky, odtrhneme hlavičky, rozevřeme a odstraníme páteř. Propláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.

3

Rozválíme těsto do kulatého plátu a vyložíme na olejem potřenou formu. Na těsto naskládáme sardinky, posypeme nasekaným česnekem, oreganem a čtvrtkami rajčat. Osolíme, zakapeme olejem a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový předkrm podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept