Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23182

Ingredience

300 g Garnát obecný
50 g Hrozinky
60 g Majoránka
50 g Mandle
2 dl Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
5 g Sůl
300 g Těsto na pizzu
3 ks Vejce slepičí
20 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 821kJ
7% Sacharidy 24 g
20% Tuky 15 g
41% Sodík 823 mg
48% Bílkoviny 27 g

Slaný garnátový dort postup přípravy receptu:

1

V misce s vlažnou vodou necháme bobtnat hrozinky. Očistíme ocásky garnátů, omyjeme, nakrájíme nahrubo a 6 ks odložíme stranou na ozdobu. Mandle, petrželku a majoránku nasekáme najemno. Vše dáme do mísy, přidáme pokrájené ocásky garnátů a nabobtnalé a scezené hrozinky. V misce rozšleháme z vajíčka, mléka, šafránu, soli a pepře směs. Vše důkladně promícháme.

2

Válečkem rozválíme tři čtvrtiny těsta na kruhový plát o tloušťce asi 3 mm. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme mokou. Těsto vložíme do formy. Dno propícháme vidličkou a na těsto rozetřeme připravenou směs.

3

Rozválíme zbyvající těsto a položíme na vrch. Převislé okraje těsta odřízneme a vytvarujeme drobné ozdoby dle vlastní fantazie. Vrchní okraj přitiskneme k těstu ve formě. Vršek potřeme zbývajícím rozšlehaným vajíčkem. Navrch vložíme ozdoby a potřeme vajíčkem. Dort pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě na 180°C. Upečený slaný dort vytáhneme z trouby, přendáme na servírovací mísu a uprostřed ozdobíme garnáty, které jsme dali stranou a uvařili v páře. Hotový dort podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept