Spaghettini s bylinkami a chobotničkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini s bylinkami a chobotničkami
Spaghettini s bylinkami a chobotničkami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23185 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
300 g | Chobotnice |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
100 g | Šalvěj čerstvá |
300 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Spaghettini |
60 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,6mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chobotnice, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini s bylinkami a chobotničkami postup přípravy receptu:
1 | Očistíme chobotničky, stáhneme z nich kůži, odstraníme vnitřnosti, oči a zobáček. Důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Ve studené vodě omyjeme listový špenát, scedíme a pokrájíme na proužky. Oloupeme šalotku a stroužek česneku. Šalotku nasekáme s omytým a osušeným tymiánem a šalvějí. Česnek rozdrtíme. |
2 | V pánvi s olejem osmažíme šalotku s bylinkami a podrceným česnekem, přidáme chobotničky a dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Přidáme sůl a čerstvě namletý pepř. Přilijeme bílé víno a za občasného míchání necháme prudce povařit. Minutu před koncem vaření přidáme proužky špenátu a vše dobře promícháme. Nakonec odstraníme česnek. |
3 | V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Do hotových těstovin vmícháme chobotničkovou směs, posypeme nasekanou petrželkou a hotový pokrm hned podáváme. |