Lasagne s pestem a sardelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s pestem a sardelkami
Lasagne s pestem a sardelkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23186 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Fazolové lusky zelené |
1 dl | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý celý |
200 g | Sardelové řezy |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Lasagne |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 52,7mg |
Draslík | 414,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 532,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Fazolové lusky zelené, Oříšky piniové, Pepř černý celý, Sardelové řezy, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s pestem a sardelkami postup přípravy receptu:
1 | Sardele vykucháme, odtrhníme hlavičky, vyjmeme páteř. Pokrájíme na kousky. Omyjeme lístky bazalky, oloupeme česnek, pokrájíme na menší kousky. Fazolky nakrájíme na malé kousky. |
2 | Piniová semínka jemně nasekáme společně s česnekem a dáme směs do mísy. Jemně nasekáme lístky bazalky a přidáme do mísy se špetkou soli. Přidáme nastrouhaný parmazán, vše promícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme olej, abychom vymíchali hladkou a jednolitou omáčku - pesto. |
3 | V nepřilnavé pánvi necháme asi minutu smažit kousky sardelek. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody, do které dáme fazolky a těstoviny. |
4 | Oboje uvaříme. Jakmile budou těstoviny at dente (poloměkké), obojí scedíme a zalijeme směs fazolek a těstovin připravenou omáčkou (pestem), rozředěnou 3-4 lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny s fazolkami. Nakonec vmícháme kousky sardelek a hotový pokrm podáváme. |