Jednoduchý recept

Lasagne s pestem a sardelkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23186
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

10 g Bazalka
1 stroužek Česnek
150 g Fazolové lusky zelené
1 dl Olej olivový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
5 g Pepř černý celý
200 g Sardelové řezy
5 g Sůl
60 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Lasagne
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 095kJ
19% Sacharidy 68 g
50% Tuky 37 g
130% Sodík 3 g
57% Bílkoviny 32 g

Lasagne s pestem a sardelkami postup přípravy receptu:

1

Sardele vykucháme, odtrhníme hlavičky, vyjmeme páteř. Pokrájíme na kousky. Omyjeme lístky bazalky, oloupeme česnek, pokrájíme na menší kousky. Fazolky nakrájíme na malé kousky.

2

Piniová semínka jemně nasekáme společně s česnekem a dáme směs do mísy. Jemně nasekáme lístky bazalky a přidáme do mísy se špetkou soli. Přidáme nastrouhaný parmazán, vše promícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme olej, abychom vymíchali hladkou a jednolitou omáčku - pesto.

3

V nepřilnavé pánvi necháme asi minutu smažit kousky sardelek. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody, do které dáme fazolky a těstoviny.

4

Oboje uvaříme. Jakmile budou těstoviny at dente (poloměkké), obojí scedíme a zalijeme směs fazolek a těstovin připravenou omáčkou (pestem), rozředěnou 3-4 lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny s fazolkami. Nakonec vmícháme kousky sardelek a hotový pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept