Jednoduchý recept

Roštěná vídeňská

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23188

Ingredience

5 ks Cibule
720 g Hovězí roštěnka níz. peč.
250 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 630kJ
4% Sacharidy 13 g
61% Tuky 46 g
16% Sodík 322 mg
71% Bílkoviny 40 g

Roštěná vídeňská postup přípravy receptu:

1

Na pánvi na rozehřátém másle osmahneme za občasného míchání 4 oloupané, na kolečka nakrájené cibule.

2

Na velké pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opékáme osolené a opepřené roštěnky z každé strany asi 2 minuty. Opečené vyjmeme a zabalíme do alobalu.

3

Do pánve vsypeme zbylou cibuli nakrájenou na kostičky, poprášíme moukou a dozlatova opečeme. Přilijeme vývar a zprudka povaříme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme.

4

Z pánve vyjmeme kolečka cibule na papírovou utěrku.

5

Roštěnky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou a ozdobíme osmaženou cibulí.

Poznámka

Podáváme s opékanými bramborami nebo se smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept