Roštěná vídeňská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná vídeňská
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 23188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Cibule |
720 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
250 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 126,6mg |
Draslík | 786,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná vídeňská postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi na rozehřátém másle osmahneme za občasného míchání 4 oloupané, na kolečka nakrájené cibule. |
2 | Na velké pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opékáme osolené a opepřené roštěnky z každé strany asi 2 minuty. Opečené vyjmeme a zabalíme do alobalu. |
3 | Do pánve vsypeme zbylou cibuli nakrájenou na kostičky, poprášíme moukou a dozlatova opečeme. Přilijeme vývar a zprudka povaříme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme. |
4 | Z pánve vyjmeme kolečka cibule na papírovou utěrku. |
5 | Roštěnky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou a ozdobíme osmaženou cibulí. |
Poznámka
Podáváme s opékanými bramborami nebo se smaženými hranolky.