Hovězí řízky ve strouhance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky ve strouhance
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 23189 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
1000 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
300 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
81,5 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
4 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 387,8mg |
Draslík | 996,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 415,8mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 8,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízky ve strouhance postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Každý řízek nejméně 3x naklepeme ve strouhance. |
2 | Potom řízky obalíme v rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi na rozpáleném oleji. |
3 | Usmažené řízky urovnáme do pekáčku. |
4 | Na pánvi na oleji dozlatova usmažíme nakrájenou cibuli a vždy lžičkou položíme na řízek. |
5 | Na pánev s rozpáleným olejem přidáme hořčici, vegetu, papriku a vše zalijeme horkou vodou. Šťávu nalijeme na řízky, pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 2 hodiny. |
Poznámka
Řízky můžeme připravit i ze zadního hovězího nebo ze svíčkové.