Jednoduchý recept

Hovězí řízky ve strouhance

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 23189
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
300 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
81,5 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
4 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,406 kcal
Kilojoule 5 881kJ
5% Sacharidy 18 g
161% Tuky 120 g
28% Sodík 551 mg
109% Bílkoviny 61 g

Hovězí řízky ve strouhance postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Každý řízek nejméně 3x naklepeme ve strouhance.

2

Potom řízky obalíme v rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi na rozpáleném oleji.

3

Usmažené řízky urovnáme do pekáčku.

4

Na pánvi na oleji dozlatova usmažíme nakrájenou cibuli a vždy lžičkou položíme na řízek.

5

Na pánev s rozpáleným olejem přidáme hořčici, vegetu, papriku a vše zalijeme horkou vodou. Šťávu nalijeme na řízky, pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 2 hodiny.

Poznámka

Řízky můžeme připravit i ze zadního hovězího nebo ze svíčkové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept