Jednoduchý recept

Restované telecí alla Toscana

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23191
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory rané
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
40 g Šunka dušená
600 g Telecí plec
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 594kJ
4% Sacharidy 15 g
23% Tuky 17 g
17% Sodík 336 mg
59% Bílkoviny 33 g

Restované telecí alla Toscana postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky. Spolu s nasekanou šunkou a cibulí maso orestujeme ve směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme.

2

Chvíli před koncem dušení přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory a vše podusíme ještě 15 minut.

3

Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu a posypeme směsí nasekaného česneku, petrželky a nastrouhané citronové kůry.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem nebo s bílým chlebem. Pokrm můžeme připravit i z telecí kýty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept