Terina s vepřovou panenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s vepřovou panenkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
maso | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová panenka |
na ozdobu | |
4 polévková lžíce | Brusinky |
8 ks | Salát kadeřavý |
Terina s vepřovou panenkou | |
4,5 dl | Houby nakládané |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
250 g | Sýr Parmezán |
800 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 279,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Vepřová panenka, Brusinky, Houby nakládané, Sůl, Sýr Parmezán, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát kadeřavý, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s vepřovou panenkou postup přípravy receptu:
1 | V míse si promícháme hrubě a jemně namleté vepřové maso se solí a pepřem. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do druhé mísy, přidáme ochucené mleté maso, sterilované okapané houby, omytou a okapanou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře propracujeme. |
2 | Troubu si předehřejeme na 175 °C. |
3 | Formu s víkem vyložíme alobalem a dno vyplníme polovinou připravené masové směsi, na kterou položíme mírně osolenou a opepřenou vepřovou panenku, kterou dobře zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Překryjeme alobalem a víkem, dobře uzavřeme. Pak formu vložíme do hrnce s horkou vodou a takto v horké vodní lázni ji strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 90 minut. |
4 | Upečené maso opatrně rozděláme, necháme vychladnout, pokrájíme na porce, ke každé na talířek dáme lžičku brusinek, ozdobíme listem hlávkového salátu a podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo. |