Recept

Terina s vepřovou panenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23192
Kategorie: Maso

Ingredience

maso
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová panenka
na ozdobu
4 polévková lžíce Brusinky
8 ks Salát kadeřavý
Terina s vepřovou panenkou
4,5 dl Houby nakládané
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 polévková lžíce Sůl
250 g Šunka dušená
250 g Sýr Parmezán
800 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,111 kcal
Kilojoule 4 647kJ
7% Sacharidy 24 g
92% Tuky 69 g
116% Sodík 2 g
177% Bílkoviny 100 g

Terina s vepřovou panenkou postup přípravy receptu:

1

V míse si promícháme hrubě a jemně namleté vepřové maso se solí a pepřem. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do druhé mísy, přidáme ochucené mleté maso, sterilované okapané houby, omytou a okapanou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře propracujeme.

2

Troubu si předehřejeme na 175 °C.

3

Formu s víkem vyložíme alobalem a dno vyplníme polovinou připravené masové směsi, na kterou položíme mírně osolenou a opepřenou vepřovou panenku, kterou dobře zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Překryjeme alobalem a víkem, dobře uzavřeme. Pak formu vložíme do hrnce s horkou vodou a takto v horké vodní lázni ji strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 90 minut.

4

Upečené maso opatrně rozděláme, necháme vychladnout, pokrájíme na porce, ke každé na talířek dáme lžičku brusinek, ozdobíme listem hlávkového salátu a podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept