Recept

Jehněčí na bylinkách a koření

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 395 minut
Doba přípravy: 260 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23202

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Jehněčí maso
200 g Mouka polohrubá
40 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
125 ml Voda pitná
170 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 412kJ
12% Sacharidy 43 g
55% Tuky 41 g
3% Sodík 64 mg
60% Bílkoviny 34 g

Jehněčí na bylinkách a koření postup přípravy receptu:

1

Oregano nasekáme, cibuli nakrájíme na kolečka. Smícháme šťávu, oregano, sůl, pepř a zamícháme. Směsí potřeme jehněčí a necháme ho marinovat alespoň čtyři hodiny. Pak ho necháme odkapat, osušíme a na oleji opečeme z obou stran.

2

Hotové jehněčí dáme do mísy, posypeme cibulí, bobkovými listy, zalijeme vínem a marinádou z masa. Z mouky a vody vytvoříme těsto. Okraj mísy navlhčíme a zakryjeme ji těstem.

3

Pečeme dvě hodiny, těsto rozbijeme a maso podáváme s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept