Jehněčí na bylinkách a koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 395 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na bylinkách a koření
Celkový čas: | 395 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 260 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23202 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Jehněčí maso |
200 g | Mouka polohrubá |
40 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
170 ml | Víno bílé |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 163,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 21,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Oregano sušené, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na bylinkách a koření postup přípravy receptu:
1 | Oregano nasekáme, cibuli nakrájíme na kolečka. Smícháme šťávu, oregano, sůl, pepř a zamícháme. Směsí potřeme jehněčí a necháme ho marinovat alespoň čtyři hodiny. Pak ho necháme odkapat, osušíme a na oleji opečeme z obou stran. |
2 | Hotové jehněčí dáme do mísy, posypeme cibulí, bobkovými listy, zalijeme vínem a marinádou z masa. Z mouky a vody vytvoříme těsto. Okraj mísy navlhčíme a zakryjeme ji těstem. |
3 | Pečeme dvě hodiny, těsto rozbijeme a maso podáváme s bramborami. |