Jednoduchý recept

Ticinský králík

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 23203

Ingredience

0,5 kávová lžička Jalovec celý
1200 g Králík
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Rozmarýn čerstvý
2 dl Voda pitná
2 dl Víno bílé
2 dl Víno jablečné
1 ks Šalvěj

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 979 kcal
Kilojoule 4 094kJ
4% Sacharidy 15 g
70% Tuky 53 g
30% Sodík 603 mg
162% Bílkoviny 91 g

Ticinský králík postup přípravy receptu:

1

Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a na másle s olejem opečeme v troubě asi při 200 stupních.

2

Po zhruba 30 minutách přidáme šalvěj, rozmarýn, jalovec a trochu bílého a dezertního vína. Králíka občas podléváme vínem a vodou.

3

Pečeme celkem 90 minut na cca 200 - 250 stupňů.

Poznámka

Tento pokrm můžeme doplnit jablky či hruškami dušenými ve víně. Podáváme s polentou, s rýží nebo s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept