Ticinský králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ticinský králík
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23203 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Jalovec celý |
1200 g | Králík |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalvěj |
2 dl | Víno bílé |
2 dl | Víno jablečné |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 288,0mg |
Draslík | 965,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jalovec celý, Šalvěj nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ticinský králík postup přípravy receptu:
1 | Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a na másle s olejem opečeme v troubě asi při 200 stupních. |
2 | Po zhruba 30 minutách přidáme šalvěj, rozmarýn, jalovec a trochu bílého a dezertního vína. Králíka občas podléváme vínem a vodou. |
3 | Pečeme celkem 90 minut na cca 200 - 250 stupňů. |
Poznámka
Tento pokrm můžeme doplnit jablky či hruškami dušenými ve víně. Podáváme s polentou, s rýží nebo s bramborovou kaší.