Fazole s klobásou a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole s klobásou a zeleninou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23207 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
400 g | Cibule |
1,3 šálek | Fazole černé |
150 g | Klobása Dunajská |
65 ml | Olej stolní |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
625 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Fazole černé, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole s klobásou a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Celery nakrájíme nadrobno, klobásy na kousky, papriky zbavíme semen a nakrájíme je na větší kousky, slaninu nakrájíme na kousky. Fazole necháme přes noc bobtnat ve studené vodě. Pak je scedíme a deset minut povaříme v čerstvé vodě. Pak je opět zcedíme. |
2 | Na oleji tři minuty opékáme cibulky a celer, přidáme slaninu a pokračujeme dalších deset minut. Vložíme mletou papriku a klobásu, po dvou minutách směs přendáme do pekáčku a promícháme s fazolemi. |
3 | Vývar v pánvi uvedeme do varu, osolíme, opepříme a zalijeme s ním maso. To pečeme v předehřáté troubě asi hodinu. |
4 | Poté přimícháme papriky a pokračujeme patnáct minut. |
5 | Okamžitě podáváme. |