Celerový salát s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s hořčicí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23211 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
100 ml | Hořčice |
150 ml | Majonéza |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 479kJ
2% Sacharidy 9 g
47% Tuky 35 g
13% Sodík 263 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 283,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Kořen celeru dobře očistíme a omyjeme. Nastrouháme nahrubo a vložíme do skleněné mísy. Zalijeme majonézou, do které jsme vmíchali hořčici, smetanu a nadrobno posekanou cibuli. |
2 | Podáváme k pečeným masům. |