Recept

Bramborové stracci s hřebenatkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23212

Ingredience

350 g Brambory
150 g Cibulka jarní
800 g Hřebenatka
50 g Kerblík
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
50 ml Rajčatová šťáva
5 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 244kJ
23% Sacharidy 83 g
35% Tuky 26 g
46% Sodík 927 mg
96% Bílkoviny 54 g

Bramborové stracci s hřebenatkami postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme, scedíme, oloupeme a propasírujeme.

2

Připravíme si stracci. Na vál prosijeme mouku a smícháme ji s vlažnými bramborami. Do směsi vmícháme žloutky, rajčatovou šťávu s trochou vody a špetkou soli. Vypracujeme těsto. Válečkem na nudle ho rozválíme na plát o tloušťce 3-4 mm a pak z něj ozubeným kolečkem vykrájíme obdélníky 6 x 8 cm a pokládáme je na pomoučený vál.

3

Připravíme si omáčku. Cibulky pokrájíme na kolečka. V hrnci s vařící

4

vodou spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a jemně pokrájíme.

5

Ostrým nože otevřeme hřebenatky, lžící vyjmeme bílé i červené části a rychle je opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Scedíme je, lehce osušíme utěrkou a bílé části překrojíme na poloviny.

6

Do pánve dáme 70 g más1a a olej, přidáme cibulku a osmažíme tak, aby nezhnědla. Osolíme, opepříme a dáme stranou.

7

V pánvi rozehřejeme zbývající máslo a za častého míchání na něm 1 minutu smažíme hřebenatky tak, aby byly ze všech stran dozlatova. Trochu je osolíme a opepříme, přidáme osmažené cibulky, rajčata a ještě 2-3 minuty pokračujeme v dušení. Nakonec vše posypeme nasekaným kerblíkem.

8

Ve velkém hrnci ve velkém množství osolené vody uvaříme stracci. Jakmile vyplavou na povrch, vybíráme je do mísy, zalijeme omáčkou s hřebenatkami a hotový pokrm horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept