Holoubata na chlebu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata na chlebu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23214 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Bujón houbový |
16 plátek | Chléb toastový |
8 ks | Holoubata |
50 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Sardelové řezy |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 311,9mg |
Draslík | 969,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 977,4mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Holoubata, Játra kuřecí, Sardelové řezy, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Martell cognac, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubata na chlebu postup přípravy receptu:
1 | Holoubata rozpůlíme, okořeníme solí a pepřem a opečeme na másle. Zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v troubě cca 25 minut. |
2 | Poté holoubata vyndáme, zhruba odkostíme a maso necháme v teple. Do šťávy vmícháme koňak, jemně nakrájenou pomerančovou kůru s prolisovanými sardelkami a játra z holoubat. Poté ještě asi 10 minut dusíme. |
3 | Půlky holoubat klademe na opečené plátky chleba a zalijeme trochou bujónu. Zbývající bujón podáváme v omáčníku. |