Salát z červeného zelí s olejovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí s olejovou zálivkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23215 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 ml | Ocet vinný |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 244,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červeného zelí s olejovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Hlávku zelí zbavíme oschlých listů, omyjeme a rozkrojíme napůl. Zelí nakrájíme na slabší proužky nebo nakrouháme. Vložíme do větší mísy a zalijeme zálivkou. |
2 | Smícháme olej s octem, osolíme, opepříme a před podáváním necháme v chladničce uležet několik hodin. |
3 | Podáváme k pečeným masům. |
Chtěla jsem dělat zelný salát z červeného zelí a k vyzkoušení jsem si vybrala tento recept....A pak jsem se zarazila...docela hodně oleje a ocet bez přídavku cukru. Salát byl kyselý a to jsem dala ze začátku octa méně, přidala jsem cukr. A na 4 porce jsem nedala 150 ml oleje ale jen cca 2 lžíce. Já za sebe recept nedoporučuji