Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 222 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 202 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23218

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
6 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
2 kg Hovězí libové
250 g Mrkev kořen
125 ml Olej olivový
400 g Olivy zelené
2 šálek Olivy černé
6 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
250 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
170 ml Víno červené
5 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,392 kcal
Kilojoule 5 826kJ
26% Sacharidy 94 g
99% Tuky 75 g
126% Sodík 3 g
167% Bílkoviny 94 g

Hovězí s olivami postup přípravy receptu:

1

Na oleji osmahneme kolečka cibule, nasekané šalotky a celer, kolečka mrkve. Po dvou minutách je dáme z ohně, přilijeme víno, vložíme celé pepře, dva stroužky česneku nasekané na plátky, bobkový list, tymián, petrželku a sůl. Vše vaříme asi dvacet minut, pak necháme vychladit.

2

Maso dáme do mísy a zalijeme marinádou. Přikryté v ledničce marinujeme dvanáct hodin. Občas je obracíme.

3

Pak maso dáme do zapékací mísy. Přidáme plátky slaniny, 250 g koleček mrkve, bylinky a tři stroužky česneku. Přilijeme všechnu marinádu, mísu přikryjeme alobalem a pokrm pečeme asi dvě a půl hodiny.

4

Nakonec vmícháme olivy a pokračujeme dalších třicet minut.

5

Pokrm podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept