Hovězí s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 222 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s olivami
Celkový čas: | 222 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 202 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23218 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
5 stroužek | Česnek |
6 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
2 kg | Hovězí libové |
250 g | Mrkev kořen |
125 ml | Olej olivový |
2 šálek | Olivy černé |
400 g | Olivy zelené |
6 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
250 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
170 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 221,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 3,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí libové, Pepř černý celý, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s olivami postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme kolečka cibule, nasekané šalotky a celer, kolečka mrkve. Po dvou minutách je dáme z ohně, přilijeme víno, vložíme celé pepře, dva stroužky česneku nasekané na plátky, bobkový list, tymián, petrželku a sůl. Vše vaříme asi dvacet minut, pak necháme vychladit. |
2 | Maso dáme do mísy a zalijeme marinádou. Přikryté v ledničce marinujeme dvanáct hodin. Občas je obracíme. |
3 | Pak maso dáme do zapékací mísy. Přidáme plátky slaniny, 250 g koleček mrkve, bylinky a tři stroužky česneku. Přilijeme všechnu marinádu, mísu přikryjeme alobalem a pokrm pečeme asi dvě a půl hodiny. |
4 | Nakonec vmícháme olivy a pokračujeme dalších třicet minut. |
5 | Pokrm podáváme s chlebem. |