Janovská zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Janovská zeleninová polévka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 23219 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
20 ks | Bazalka |
1 ks | Brambory rané |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
200 g | Fazole bílé sterilované |
150 g | Fazolové lusky zelené |
0,3 ks | Kapusta kadeřavá |
1 ks | Lilek |
1 ks | Mrkev kořen |
45 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
90 g | Špagety sépiové |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
45 ml | Voda pitná |
1200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 7,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazole bílé sterilované, Fazolové lusky zelené, Lilek, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Kapusta kadeřavá, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špagety sépiové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Janovská zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na drobné kousky nakrájíme cibuli, celer a mrkev. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a smažíme nakrájenou zeleninu pří mírné teplotě 5-7 minut, často mícháme. |
2 | Přidáme nakrájené fazolové lusky, na plátky nakrájenou cuketu, na kostičky nakrájenou bramboru a na kousky nakrájenou kapustu. Smažíme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté přidáme lilek, nakládané fazole a rajčata a smažíme další 3 minuty. Přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, promícháme, přikryjeme poklicí a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Občas zamícháme. |
3 | Mezitím zpracujeme v kuchyňském robotu na pesto: čerstvou bazalku, česnek, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán a olivový olej, až získáme jemnou omáčku. Můžeme přidat 15-45 ml vody. |
4 | Těstoviny nalámané na malé kousky přidáme do polévky. Vaříme 5 minut. Přidáme pesto a dobře promícháme a vaříme další 3 minuty. Polévku ochutnáme a popřípadě dokořeníme. |