Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23221
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kg Okoun - filety
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 dl Smetana 12% (konzumní)
2 dl Víno bílé
100 ml Worcester (worcesterská omáčka)
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 548kJ
6% Sacharidy 22 g
41% Tuky 31 g
13% Sodík 250 mg
95% Bílkoviny 53 g

Okoun na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Okouna rozporcujeme a rybí plátky osolíme, opepříme, potřeme citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, lehce obalíme v hladké mouce a na másle podusíme.

2

Mezitím smícháme smetanu s vínem, 5 minut povaříme a podle chuti okořeníme. Očištěné žampióny nakrájíme na jemné plátky a podusíme.

3

Hotové plátky okouna obložíme žampióny, přelijeme horkou omáčkou a posypeme zelenou petrželkou.

4

Podáváme s rýží, těstovinami nebo s brambory a doplníme salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept