Vepřové s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s klobásou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23224 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Klobása uzená |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 790,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 674,9mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zprudka osmažíme kotlety z obou stran, pak je odložíme. Přidáme klobásy, nasekanou cibuli a dva nasekané stroužky česneku a smažíme, až budou klobásy dozlatova. Průběžně je obracíme. Pak do pánve vrátíme maso, přidáme víno, nasekaná rajčata, bobkový list, petrželku, sůl a pepř. Směs dusíme půl hodiny. |
2 | Klobásy nakrájíme na plátky a v pánvi znovu prohřejeme. |
Poznámka
Pokrm podáváme s rýží.