Jednoduchý recept

Gratinovaný okoun na koření

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 23225

Ingredience

2 ks Bobkový list
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Hřebíček
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 kg Okoun říční
1 špetka Pepř černý celý
5 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 dl Víno bílé
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 981kJ
6% Sacharidy 23 g
25% Tuky 19 g
8% Sodík 162 mg
73% Bílkoviny 41 g

Gratinovaný okoun na koření postup přípravy receptu:

1

Očištěné ryby z obou stran nařízneme, do otvorů vložíme snítky šalvěje, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2

Pekáč vymastíme máslem, vysypeme nadrobno nakrájenou cibulí a zbylým kořením (šalvěj, 2 ks bobkového listu, 2-3 ks hřebíčky) a vložíme do něj ryby. Zalijeme je bílým vínem, citrónovou šťávou a poklademe kousky másla. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka asi 20 minut.

3

Hotové jídlo posypeme nakrájenou zelenou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept