Gratinovaný okoun na koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaný okoun na koření
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23225 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Hřebíček |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kg | Okoun říční |
1 špetka | Pepř černý celý |
5 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 156,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 74,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Pepř černý celý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun říční, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaný okoun na koření postup přípravy receptu:
1 | Očištěné ryby z obou stran nařízneme, do otvorů vložíme snítky šalvěje, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Pekáč vymastíme máslem, vysypeme nadrobno nakrájenou cibulí a zbylým kořením (šalvěj, 2 ks bobkového listu, 2-3 ks hřebíčky) a vložíme do něj ryby. Zalijeme je bílým vínem, citrónovou šťávou a poklademe kousky másla. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka asi 20 minut. |
3 | Hotové jídlo posypeme nakrájenou zelenou petrželkou a podáváme. |