Recept

Minestrone polévka s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 23227
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

10 ks Bazalka
2 ks Brambory rané
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 ks Cuketa
200 g Hrášek mražený
400 g Kuřecí stehna
1 ks Mrkev kořen
15 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
90 g Těstoviny konzumní
1000 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 234kJ
11% Sacharidy 39 g
37% Tuky 28 g
65% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 35 g
Minestrone polévka s kuřecím masem

Minestrone polévka s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí stehna a smažíme 5 minut z každé strany. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.

2

Snížíme teplotu a dáme na pánev najemno nakrájenou slaninu, cibuli a bylinky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (kromě hrášku) a smažíme 5-7 minut.

3

Kuřecí maso vrátíme na pánev, přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme poklicí a vaříme 35-40 minut, občas zamícháme.

4

Vyjmeme kuřecí maso, přimícháme hrášek a drobné zavářkové těstoviny a vaříme 7-8 minut, až jsou těstoviny hotové.

5

Mezitím z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti dokořeníme a podáváme posypanou hoblinkami parmezánu a několika lístky bazalky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept